Forårsseminar 2024

Har kommissioner overhovedet indflydelse på klinisk praksis? Din hverdag i sundhedsvæsenet – fokus på ledelse og organisering

»Ansvar for hele sundhedskæden«, »Fælles populationsansvar«, »Vores patient« – kært barn har mange navne, men hvad ligger der egentlig bag disse ord? Peger pilen mod et øget klynge-­samarbejde eller er det tid til, at én instans har det samlede ansvar og budget for al sygdom og sundhed?

I flere år har prognoser vist, at et demografisk dobbeltpres er i vente for Danmark med en faldende population af mennesker i den arbejdsduelige alder og et stigende antal ældre borgere. Denne demografiske modvind vil tage til i styrke de næste mange år.

Der er fra politisk side bestilt modeller for et paradigmeskifte. Strukturkommissionen er sat i spidsen for udarbejdelse af modeller for nye måder at organisere og styre sundhedsvæsenet på. I foråret 2024 vil kommissionen fremvise »de magiske sten«, som skal medvirke til at sikre sundhedsvæsenet i fremtiden. På bookmakernes liste fremkommer ord som samarbejde, nærhed, prioritering, men hvad der endelig præsenteres ved kun inderkredsen af den udvalgte strukturkommission. Efterfølgende skal det politiske system forhandle den fremtidige ledelse og organisering af sundhedsvæsenet. Et banalt ønsker er, at have patienten i centrum og ikke politiske taburetter. 

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet har i august 2023 nedsat »Den Anden Kommission«, som frembringer perspektiver de finder særdeles vigtige, når der sættes lys på den fremtidige struktur af sundhedsvæsenet. Måske du har fulgt kronikkerne i vores DSS nyhedsbrev. Hvis ikke kan du finde dem på DSSnet.dk.

Vores seminar vil være Le Grand Finale på dette arbejde, hvor Den Anden Kommission bringer deres viden og holdninger i spil ift. at debattere, hvad sundhedsvæsenet med fordel kunne gøre anderledes. Og vi smider lidt ekstra i posen i forhold til at blive klogere på kommissions arbejde og den videre proces. 

Politikerne kan vedtage en ny struktur, nye garantier mv. for sundhedsvæsenet, men det vil være lederne af sundhedsvæsenet, som vil have ansvaret for at implementere politikernes visioner og gode hensigter, så vores forberedelse er essentiel. 

Dato og tid

07/03/2024 kl. 08:30

til

07/03/2024 kl. 16:00

tilmeldingsfrist

06/03/2024

sted

Pris

Pris for ikke-medlemmer:

2.385

kr. 

Pris for medlemmer af DSS:

1.785

kr. 

Arrangør

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

Telefon: +45 48 10 42 00

E-mail: lun@niras.dk

Tilmelding

Her kan du tilføje deltagere til denne tilmelding
Navn Medlemsprofil Actions
   
Pris: 0,00 kr.