Et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse i sundhedsvæsenet.
Sundhedsreformen har ifølge Sidsel Vinge udløst glæde og lettelse hos ledere på hospitaler og i regioner, mens de kommunale ledere er bekymrede. Og med rette, mener hun, for kommunerne får endnu sværere ved at rekruttere personale. Vinge var medlem af Sundhedsstrukturkommissionen og fortæller her om sine mærkesager i reformarbejdet, om letkøbte synspunkter om centralisme og om umulige forventninger til sundhedsrådene.
Ulighedens Drejebog rammer med fin timing alle de forandringer, som sundhedsreformen vil udløse. Larsen og Sodemann udfolder alle knasterne og grimheden, og lægger det hele pænt på plads, så vi ikke bør lade os handlingslamme. Bogen får topkarakter af sundhedschef Otto Ohrt, som dog efterlyser et par kapitler om kommunernes rolle.
Hvad er det mere præcist, vi som samfund og sundhedsvæsen ønsker, når ‘alle’ er enige om, at ulighed er uønsket? Udgangspunktet må vel stadig være, at vi er selvstændige personer, der foretager valg, skriver Michael Møller, medlem af bestyrelsen i DSS.
Hvordan prioriterer vi de områder i landet, hvor demografien og sygdomsbyrden ikke stemmer overens med lægedækningen? Der er behov for at se på de underliggende strukturer, der forhindrer et mere ensartet sundhedstilbud, skriver Hjerteforeningens direktør Anne Kaltoft