Et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse i sundhedsvæsenet.
Karin Friis Bach tror ikke, at det er nødvendigt at sige nej til værdifulde behandlinger, hvis vi bruger ressourcerne klogere. Det er nødvendigt at indbygge forskningen i den kliniske hverdag og differentiere behandlingerne, og overlade den overordnede prioritering til politikerne.
Det begyndte med Medicinrådet og fik et ordentligt skub med Robusthedskommissionen – arbejdet med prioritering har forvandlet sig fra snak uden handling til nu institutionalisering. Det udfordrer organisering og metode. Kjeld Møller Pedersen ridser fælder og muligheder op.
Der er kommet en ganske bred politisk accept af, at der skal prioriteres i sundhedsvæsenet – såvel som i det øvrige samfund, og det glæder den tidligere cheflæge og medlem af Medicinrådet Hanne Rolighed Christensen. Men der er fortsat sager, hvor det er decideret ubehageligt at være kliniker og stå i skudlinjen, siger hun.
Hun er altid gået hjem kl. 15.30, og det var især nødvendigt, da hun var alene med to små børn. Men Hanne Rolighed Christensen er af natur god til at planlægge, og hun har løftet et enormt arbejde med at få klinisk farmakologi godkendt og accepteret som speciale. Som ung chef rendte hun sig indimellem en staver i livet med sin ledelse by trying, og for nogen var hun lige lovlig langt fremme i skoene.
Det var lige præcis, hvad jeg ønskede for Behandlingsrådet, da jeg 1. november 2020 begyndte opbygningen af Danmarks første HTA-organisation, Behandlingsrådet. Toethalvt år senere er det vel på tide at spørge sig selv, om vi har opnået den succes, jeg drømte om?