På gensyn i august

FRA REDAKTIONENNyhedsbrevet Torsdag 8:30 er på gaden igen torsdag 29. august. Og det er jo klokken 8.30. God sommer og på gensyn.

Tak fra os på nyhedsbrevet Torsdag 8:30 til læsere og skribenter for første halvår 2024. Det har været en fornøjelse at udgive DSS’ nyhedsbrev og rapportere fra vigtige og aktuelle begivenhed i trekantsområdet mellem sundhed, sundhedsvæsen og ledelse. I mere end 50 kronikker, interviews, anmeldelser og ledere er vi kommet vidt omkring.

Eksempelvis bragte vi en kronik af formanden for Etisk Råd, Leif Vestergaard Pedersen, der gav sit bud på fremtidens almen praksis. Et indspark, der vakte en del opsigt, og nu må vi se, om Jesper Fisker har lyttet til de meget konkrete forslag.

Direktøren for landets nok mest udsatte sundhedsvæsen, Lone Lindsby i Region Sjælland, kom med en åbenhjertig og optimistisk beretning om Sjælland som sundhedsvæsenets kanariefugl med reference til gamle dages kulminer.

Vi har debatteret prioritering i lange baner. Med mange tankevækkende bidrag fra bl.a. direktør for Hjerteforeningen, Anne Kaltoft, Karin Friis Bach fra Danske Regioner, og professor emeritus Kjeld Møller Pedersen.

Vi har bragt portrætter af ledere i det danske sundhedsvæsen – eksempelvis den nybagte regionsdirektør Jakob Krogh i Region Nordjylland, som må klare ærterne selv uden hjælp udefra, og farmakologiens grand old lady, den nypensionerede cheflæge Hanne Rolighed Christensen, som på uortodoks vis fik sammensat en imponerende karriere.

Vi har bragt ledere, boganmeldelser og debatindlæg.

Når vi udkommer igen til august, glæder vi os til at give dig endnu mere stof til overvejelse i dit virke som leder i sundhedsvæsenet. Vi kommer helt sikkert til at perspektivere og debattere udspillet fra Sundhedsstrukturkommissionen og de politiske forhandlinger herom. Og vi skal nok fortælle om alt det, som er supervigtigt, selvom det ikke har noget med struktur at gøre. Det er jo trods alt det meste.

Tak til alle der har bidraget og tak til alle læsere. God ferie, når I når dertil.

Mere om forfatterne