Et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse i sundhedsvæsenet.
For at sikre, at sundhedsvæsenet i fremtiden kan løse alle opgaver og skabe gode sammenhængende patientforløb med en effektiv udnyttelse af de eksisterende ressourcer, er der behov for, at én aktør får ansvar for at sikre sammenhængende patientforløb, skriver DSS-forperson Kirsten Wisborg.
Rapporten fra Sundhedsstrukturkommissionen skiller begreber og opgaver på en yderst begavet måde, så vi bør kunne slippe for at diskutere alle elementer i en reform i én pærevælling. Det er også et fint greb at udpege seks temaer, som skal involveres uagtet hvilken struktur, der måtte vælges. Men den korte debat hen over sommerferien bliver et gedemarked – og kan politikerne tøjle deres trang til hurtige karateslag?
Hvad skal der til for at sikre større sammenhæng i sundhedsvæsenet? Jens-Otto Skovgaard Jeppesen fra DSS’ bestyrelse har fire forslag: Øget fokus på patientens forløb fra hospital til kommune, en kuffert med velfærdsteknologi, en Shared Care-model for de største kronikergrupper, og arbejde med gråzonen mellem sundheds- og socialområdet.
I mødet mellem klinikere, uddannelsesansvarlige og forskere opstår nye perspektiver og forståelser. Det er med til at nedbryde silotænkning og siloinddeling af fagområder, viser erfaringer fra Hospitalsenhed Midt.
Vejen til at skabe tid til de sundhedsfaglige opgaver kan bl.a. ske ved at integrere flere typer af fagligheder. For sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter betyder det mere tid til omsorg og samtale – og færre instrumentelle og praktiske opgaver, viser erfaringer fra to afdelinger på Rigshospitalet.