Et tværfagligt netværk og inspirationsforum for aktører i det danske sundhedsvæsen med interesse for strategisk og operationel ledelse i sundhedsvæsenet.
Det er en fordom, at ting tager lang tid i det offentlige, mener Aarhus’ sundhedschef Otto Ohrt, som tager alle midler i brug for at få hele byen og hele forvaltningen til at gøre en indsats for sundheden. I fritiden tager han stolt sine børn med rundt for at se på byens nyeste projekter. Nu skal han arbejde med en sundhedsfond på 105 mio. kr., som kan bruges langsigtet.
Hvad hvis vi satte mål for trivslen og det gode liv på linje med BNP og middellevetid? Det er naturligvis vigtigt at forebygge at sygdomme forværres og kompliceres, når de er opstået, men det er endnu vigtigere at forebygge at sygdomme opstår, skriver den nuværende og kommende forperson for Dansk Selskab for Folkesundhed.
Det kan synes uoverskueligt at tænke sundhed ind i alle beslutninger. Men vi kan begynde i det små og eksempelvis gøre det obligatorisk at indføre en sundhedsvurdering, når politikere skal træffe en udvalgsbeslutning, ligesom man gør det med klimavurderinger, skriver sundhedschef Charlotte Bøll fra DSS’ redaktionsudvalg.
Nytænkning og empowerment skal bidrage til, at borgerne fremover ønsker at tage større ansvar for eget helbred. Hvis det skal lykkes, skal borgerne have fokus på livsstil, proaktiv risikohåndtering og tidlig adgang til forebyggende sundhedstiltag, skriver Charlotte Fuglesang og Jens-Otto S. Jeppesen.
Aarhus tester Robusthedskommissionens anbefaling om at behandle folk forskelligt ved at se sundhed som et vildt problem, der skal tænkes ind i hele det levede liv – også i f.eks. boligforhold, uddannelse og beskæftigelse, skriver rådmand Christian Budde.
Skal vi lykkes med et mere nært og forebyggende sundhedsvæsen, så handler det også om mod og vilje til at arbejde sammen med os i civilsamfundet. Vi er også tæt på mennesker i hverdagen, skriver Charlotte Bach Thomassen, landsformand for DGI.
I et internationalt perspektiv er det danske sundhedsvæsen godt rustet, uagtet er der utvivlsomt er brug for flere læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Vores udfordringer skal bl.a. klares ved omfordeling af arbejdsopgaver, forebyggelse og mere effektive arbejdsgange, konkluderer international ekspert.